TERUG NAAR START
Roelof Berents
GeslachtMan
LeeftijdOnbekend
 
Overleden< 1702teVriezenveen
Vader Berent Willems
 Geboren 1605
 Overleden ± 1682
Moeder N.N. Geertsen
 
 Overleden > 1645
Zus  Gebbigjen
Zus  N.N. *± 1645
 
Kerkelijk huwelijk 9-7-1682 te Vriezenveen
 
metAaltje Wichers (ook Bramer)
 Overleden> 1719
Notities17-06-1682 - Roelof Berentsen N. Soon van Berent Willemsen en Aaltjen Wijchers N.d. van Wijcher Janssen beijde op ’t Vriesenveen. copul: den 9 Julij (transcriptie: Gerard Jansen, Hoofddorp).
Kind  Wicher
Notities persoonIn 1682 werd de naam van Roelof Hendrix Schuurman voor het eerst genoemd in het boterpachtregister voor wat betreft de locatie Westeinde 380. Hij betaalt dan de helft van de boterpacht voor Berent Willems (voor 2 van de 4 akkers). Ik vermoed dat Berent de schoonvader van Roelof is. In 1683 staat als opvolger van Berent Willems vermeld "nu Roelof Berents". Dit zal waarschijnlijk een zoon van Berent Willems zijn en dus een (vermoedelijke) zwager van Roelof. Het erf van Berent Willems raakte dus versplit tussen deze 2 personen.

In het boterpachtregister van 1684 staat Roelof Berents als eigenaar van 3 akkers land vermeld.

Op 23 juni 1702 wordt de Eersame Wichert Bramer herbergier te Vrieseveen, door zijn neef Jan Bramer de Jonge schoenmaker in de Zwartelakensteeg te Amsterdam, in Amsterdam bij notaris Jacob de Winter, gemachtigd om namens hem op te treden in een verkooptransactie van land te Vrieseveen samen met zijn broer Jan Bramer de Oude en zijn zusters Geertje Bramer gehuwd met Barent Glas, Geesje Bramer meerderjarige dochter en Aaltje Bramer, de weduwe van Roelofs Barents. Het betreft de verkoop van een halve woeste akker hooiland gelegen te Vrieseveen die door de erven voor het schoutengericht van Vriezenveen verkocht werd aan een zekere N(voornaam onbekend)....Spijcker linnenkoopman te Vrieseveen, eertijds was het land eigendom geweest van zaliger Aeltje Alberts weduwe van Wichert Bramer tot Vrieseveen in Overijsel overleden (Bron: Digitaal Notarieel Archief van Amsterdam, Toegang 5075, inv. nr. 2352 folio 254 en volgende).