Links die er toe doen:

De meeste Burgerlijke stand akten online bij FamilySearch, zo lang het nog mogelijk is, geboorte, overlijden en huwelijken Dat scheelt veel reistijd!

Historische kranten Koninklijke Bibliotheek Een schat aan informatie over het verleden gecombineerd met een prima zoekfunctie.

Digitale bronbewerkingen in Nederland en België Een schat aan links naar andere digitale bronbewerkingen uit heel Nederland en per provincie geordend.

Eeuwigdurende kalender . Om data uit het verleden naar weekdagen terug te kunnen rekenen. Een handig hulpmiddel. Waarschuwing: alle eeuwigdurende kalenders op het internet zijn niet allemaal even correct!! Deze lijkt goed te werken. Complicerende factor: 30 november 1700 gingen Overijssel en Utrecht over van de Juliaanse naar de Gregoriaanse kalender (Holland en Zeeland al in 1583).

Eeuwigdurende kalender . Hierbij kun je de Gregoriaanse en Juliaanse kalender uit laten rekenen. Ook worden als extraatje de belangrijke feestdagen weergegeven.

oude trefwoorden en begrippen handige verzameling van André Dumont

oude trefwoorden in het latijns opgezet door wijlen Ton Put, nu bijgehouden door Ria Put.

oude trefwoorden en begrippen van rond 1600 , zowel oud-Nederlands als Latijns, afkomstig uit de stadsrekeningen van het stadsarchief van Zutphen, pdf.bestand. Ook oude inhoudsmaten worden verklaard.

paleografie inleiding voor het leren lezen van oud schrift door Otto VervaartDe landelijke Berkhof-Berkhoff website onder redactie van Marnix Berkhoff met stambomen van zo´n beetje elke Berkhof(f)-familie in Nederland en met links naar websites van andere Berkhof(f)genealogen.

De website van de Vereniging Oud Vriezenveen. Biedt een schat aan informatie en links!

Vriezenveners.nl, onder redactie van André Idzinga.Voor mijn eigen onderzoek een grote bron van informatie, waarnaar ik regelmatig verwijs. Biedt een schat aan informatie van elke Vriezenveense familie.

Historische Kring Wierden Voor iedereen die de geschiedenis van Wierden een warm hart toedraagt. Met transcripties van o.a. dopen en huwelijken in Wierden.

Gezinsreconstructies, Wierden, Enter en Rijssen Naar het voorbeeld van Vriezenveners.nl.

Transcripties Borne, Delden, Diepenheim, Goor een website van Marieken Scholten-Sijses.

Almelo gezinsreconstructies, onder redactie van Afina Broekman. Biedt een schat aan informatie van vrijwel elke Almelose familie, en ook nog transcripties van diverse bronnen.

De website van Henk Wolters uit Wierden-Maarssen. Heeft een uitgebreid genalogisch bestand inzake Wierdense families. De website bevat ook een Berkhofgenealogie van Vriezenveen.

De website van het Rijksarchief van Overijssel te Zwolle, bekend onder de naam Historisch Centrum Overijssel. Handig zijn vooral de inventarisoverzichten die je bij een gepland bezoek aan het archief aardig wat tijdwinst op kunnen leveren. Bovendien staat er bij het inventarisoverzicht van het Statenarchief vaak aanvullende toelichtende informatie, waardoor je de bronnen beter in hun context kunt plaatsen en begrijpen.

http://www.stamboomsurfpagina.nl.http://genealogie.leuke start.nl

Submit Site - Website Promotion
Website Promotion - Submit Your Site to 100+ Search Engines!

Last updated 12.10.2012